Evenement

Verscholen in de prachtige Noordduinen vind je het Vanneuvillehuis. In dit recent gerestaureerde huisje word je ondergedompeld in de wereld van de Koksijdse kunstenaar Walter Vilain (1938-2019). De jonge Walter werd beïnvloed door o.a. Paul Delvaux en George Grard, beroemde meesters uit de 'School van Sint-Idesbald'. Het Vanneuvillehuis toont onder meer een permanente collectie kunstwerken van Walter Vilain.

Je zal er ook meer te weten komen over de Noordduinen, een biologisch waardevol duingebied met een grote verscheidenheid aan vegetatietypes.

Zoektocht voor gezinnen

Speciaal naar gezinnen met jonge kinderen, stelde de dienst cultuur en erfgoed de zoektocht ‘Duinsafari’ samen waarin je op zoek gaat naar de code van de schatkist. 

De safari bestaat uit een logboek en een rugzak met materiaal. Deze rugzak kan uitsluitend worden afgehaald in het Vanneuvillehuis tegen betaling van een waarborg (10€). Wanneer je de rugzak terugbrengt, krijg je deze waarborg terug.

Praktisch:

  • Adres: Middenlaan 103, Koksijde
  • Openingstijden zomervakantie 2021: di-vr: 10.00u. tot 12.00u. & 13.30u. tot 15.00u. weekends: 13.30u. - 15.00u. Gesloten op maandag.
  • Reserveer hier je gratis ticket(s). 
  • We vragen om op voorhand te reserveren om wille van de nog steeds geldende corona maatregelen. Bedankt alvast!